Share |
PÅ KÖPET med detta teleskop: 2x Barlow-lins!
Denna rejäla Barlowlins (normalpris 395 kr) är bland de mest användbara tillbehören du kan köpa, oavsett vilket teleskop du har. Barlowlinsen fördubblar okularets förstoring och är därmed idealiskt för att observera planeter och månar i stor förstoring! (läs mer)
Celestron NexStar 8SE GOTO-teleskop SKYLTEX

Celestron NexStar 8SE GOTO-teleskop SKYLTEXCelestron NexStar 8SE GOTO-teleskop SKYLTEX

19 950 kr

Att välja teleskop

Pris inklusive moms: 19 950 kr
Lagerstatus: I lagerCelestrons orange flaggskepp, NexStar 8SE, kombinerar avancerade funktioner och utmärkt optik i ett lättanvänt system. Det är det perfekta valet som ditt första riktiga teleskop och erbjuder slående vyer till ett ekonomiskt pris.

Stor spegel, litet pris Med en bländare på hela 8 tum, visar 8SE detaljer i de mest svaga himlakropparna. Med den här storra ljusupptagningsförmågan, du tydligt observera Cassini s avdelningar i Saturnus ringar, molnbanden på Jupiter och den stora röda fläcken. Bortom solsystemet kommer din 8SE visa dig hundratals små stjärnor i Hercules klotformiga stjärnhop, spiralarmarna i Whirlpoolgalaxen och mycket mer. Glöm inte månen! Du ser kratrar och dess geografiska förhållanden som aldrig förr.

Revolutionerande altazimuthmontering Vi vet att det bästa teleskopet är den du använder mest. Därför har Celestrons ingenjörer skapat NexStar SE: s unika, patenterade altazimuthmontering. Den är helt portabel och gör installationen snabb och enkel. NexStar SE monteras ned i flera lätta och kompakta bitar, vilket gör det lätt att transportera, även i små fordon. Du har inga problem att få med NexStar SE till din bästa observationsplats, eller sätta upp det snabbt i din bakgård.

Det är självklart vad som finns inne i fästet som verkligen räknas. Robust konstruktion från högkvalitativa komponenter ger NexStar SE den pek- och spårnings noggrannhet som krävs för att iaktta och följa dina favorit mål med ett enkelt knapptryck. Använd den medföljande NexStar + handkontroll för att hitta över 40 000 himlakroppar, eller ta en rundvandring på himlen och låt teleskopet visa dig var de bästa objekten finns för tillfället.

Att justera teleskopet är enkelt och smärtfritt tack vare SkyAlign. Denna process gör anpassningen så enkelt som 1-2-3: centrera bara de tre ljusobjekten i okularet och tryck ALIGN. För ännu enklare anpassning, ta med vårt Starsense AutoAlign och din NexStar SE ansluter sig direkt!

Avancerade funktioner - låt NexStar SE växa med dig NexStar SE är kompatibel med alla högteknologiska tillbehör som avancerade användare älskar. Styr ditt teleskop med hjälp av din iPhone eller iPad med vår SkyQ Link eller lägga till GPS-funktionalitet med SkySync. Om du är intresserad av astroimaging är NexStar SE Fastar-kompatibla för ultrasnabba, vidvinkel avbildningar. För planetfotograferingar finns inget bättre val än en NexStar 8SE parat med en av våra Skyris kameror. Från din första observation och många år framöver är NexStar SE din pålitliga följeslagare.

Världens mest älskade teleskop! Den klassiska 8-tums Schmidt-Cassegrain revolutionerade amatörastronomin på 1970-talet. Nu har designen på objektivet uppdaterats med alla de senaste funktionerna för att ge den bästa stjärnskådningsupplevelsen för både nybörjare och erfarna observatörer.

Stor 8-tums öppning med utmärkt ljusupptagningsförmåga ger en spektakulär vy över månen och planeterna, inklusive djuprymdsobjekt som Whirlpoolgalaxen och Hercules Globular Cluster.

Helautomatiskt ”GoTo”-fäste med en databas över 40 000 himlakroppar lokaliserar och spårar automatiskt objekten åt dig. SkyAlign tekniken justerar ditt teleskop och gör dig redo att observera på några minuter. Även om du är obekant med natthimlen kan du enkelt anpassa ditt teleskop på något av de tre ljusa objekten. Unik altazimuthdesign och robust stålstativ kan monteras ner i separata komponenter för enkel transport och snabb montering.

Specifikationer:

Optisk design: Schmidt-Cassegrain
Bländare (mm): 203.2mm (8in)
Brännvidd: 2032mm (80in)
Gränsmagnitud: 10
Brännvidd av okular 1 (mm): 25mm (0.98in)
Förstoring av okular 1: 81x
Sökare: StarPointer
Star Diagonal: 1.25"
Fästtyp: Altazimuthmontering
Stativ: Stål (sku 93593)
Strömförsörjning: 8-AA batterier (medföljer ej)
Högsta användbara förstoring: 480x
Lägsta användbara förstoring: 29x
Upplösning (Rayleigh): 0.69 bågsekunder
Upplösning (Dawes): 0.57 bågsekunder
Ljusupptagningsförmåga (jämfört med mänskliga ögat): 843x
Skenbart synfält: 0.63°
Linjärt synfält (@1000 yds): 33ft (10m)
Sekundär spegelobstruktion: 2.5in (64mm)
Sekundär spegelobstruktion av diameter: 31%
Sekundär spegelobstruktion på område: 9.77%
Optikbeläggning: Starbright XLT
Längd: 17in (432mm)
Totalvikt teleskop kit: 24lbs (11kg)
Stativvikt: 9lbs (4.08kg)
Svängningshastigheter: Nio svängningshastigheter
Spårningshastigheter: Sidereal, Solar och Lunar
Spårningslägen: Alt-Az, EQ North & EQ South
Lägesrutiner: SkyAlign, Auto 2-Star Align, 1-Star Align, 2-Star Align, Solar System Align
Kommunikationsportar: RS-232 kommunikationsport på handkontroll, Aux-port
Handkontroll: Dubbel linje, 16 tecken LCD med 19 fiberoptiskt bakgrundsbelysta LED-knappar
Databas: 40 000 föremål, 200 användardefinierade programerbara objekt. Förbättrad information för över 200 objekt.
Garanti: 2-års teleskop garant

An amazing scope for demanding users at all levels!

E-post denna sida


Antal