Om Stjärnhuset

Stjärnhuset är ett familjeföretag med specialinriktning mot fritids- och hobbyoptik — handkikare, tubkikare, stjärnkikare och ett stort tillbehörssortiment. Vi är själva amatörastronomer och ivriga natur- och fågelskådare och har lång och handgriplig erfarenhet av hur viktigt det är med bra utrustning och tillbehör för att ha nöje av sin hobby.

Inom astronomin lärde vi oss på ett tidigt stadium att det ofta är kvaliteten på okular och andra tillbehör som avgör vilka upplevelser man får, snarare än optiken i själva teleskopet. Trots detta har vi ofta blivit besvikna på hur teleskop- och astronomitillbehör saluförs i Skandinavien — ofta verkar det som om kvantitet är viktigare än kvalitet, och som kund riskerar man att drunkna i ett överflöd av prylar i stället för att hitta de viktiga tillbehören som ger största möjliga glädje och prestanda för pengarna till just mitt teleskop. För den rutinerade experten är det inte svårt att skilja agnarna från vetet och fatta beslut utifrån faktakunskaper, men för nybörjaren inom området kan det hela kännas minst sagt avskräckande. Vi vet — vi var i precis samma situation en gång!

Inom fågelskådningen har vi märkt hur många butiker lockar nybörjare och icke-experter med prestigemärken till överpriser i stället för att tillhandahålla produkter med samma optiska och tekniska prestanda till mer realistiska priser.

Att vi till största delen erbjuder produkter som vi själva haft nytta av genom åren förvånar nog ingen. Vi för ett brett och expansivt sortiment med särskilt utvalda produkter både från välkända marknadsledande varumärken och mindre uppstickare, från tillverkare inom och utanför Europa, för att kunna erbjuda dig som kund maximal prestanda till ett överkomligt pris. Vårt mål är inte att ständigt ha hundratals olika fågelskådnings- och astronomiprylar i lager, utan att specialisera oss på god kvalitet till realistiska priser och därmed kunna erbjuda alla natur- och astronomientusiaster största möjliga valuta för pengarna på ett noga utvalt produktsortiment.

Nuförtiden har ju varje företag med självrespekt ett ’mission statement’. Vårt är enklast möjliga: att tillhandahålla den bästa optiken till de bästa priserna i Skandinavien.

Tack för att du tittar in i vår butik; vi gläder oss åt att kunna stå till tjänst!

Hälsningar från oss på Stjärnhuset