Share |
Celestron NexStar 6SE GOTO-teleskop

Celestron NexStar 6SE GOTO-teleskopCelestron NexStar 6SE GOTO-teleskop

15 995 kr

Att välja teleskop

Pris inklusive moms: 15 995 kr
Lagerstatus: Kan beställasDenna artikel har lång leveranstid.

Celestrons orange flaggskepp, NexStar 6SE, kombinerar avancerade funktioner och utmärkt optik i ett lättanvänt system. Det är det perfekta valet som ditt första riktiga teleskop och erbjuder slående vyer till ett ekonomiskt pris.

Se universums mest Imponerande himlakroppar 6SEs sex-tums primärspegel har tillräcklig ljusupptagningsförmåga för att observera det bästa som solsystemet har att erbjuda: Saturnus ringar, molnband på Jupiter, och geografiska särdrag på ytan av månen. När det gäller djuprymdsobjekt, ta din 6SE till en mörk plats och du kommer att se hundratals stjärnor i Hercules Globular Cluster, spiralarmarna i Whirlpool Galaxy och mycket mer.

Revolutionerande Single Fork Arm Mount Vi vet att det bästa teleskopet är den du använder oftast. Därför har Celestrons ingenjörer skapat NexStar SE: s unika, patenterade Singel Form Arm Mount. Den är helt portabel och gör installationen snabb och enkel. NexStar SE bryts ned i flera lätta och kompakta bitar, vilket gör det lätt att transportera, även i små fordon. Du har inga problem att få med NexStar SE till din favorit observationsplats, eller sätta upp det snabbt i din bakgård.

Visst, det är vad som finns inne i fästet som verkligen räknas. Robust konstruktion från högkvalitativa komponenter ger NexStar SE den pek- och spårnings noggrannhet som krävs för att iaktta och följa dina favorit mål med ett enkelt knapptryck. Använd den medföljande NexStar + handkontroll för att hitta över 40 000 himlakroppar, eller ta en rundvandring på himlen och låt teleskopet visa dig var de bästa objekten finns för tillfället.

Att justera teleskopet är enkelt och smärtfritt tack vare SkyAlign. Denna process gör anpassningen så enkelt som 1-2-3: centrera bara de tre ljusobjekten i okularet och tryck ALIGN. För ännu enklare anpassning, ta med vårt Starsense AutoAlign och din NexStar SE ansluter sig direkt!

Avancerade funktioner - låt NexStar SE växa med dig NexStar SE är kompatibel med alla högteknologiska tillbehör som avancerade användare älskar. Skicka GPS-koordinater till ditt teleskop med SkySync eller lägg till anpassade automatiska funktioner med Starsense AutoAlign.

För planetfotografering, koppla ihop din NexStar 6SE med en av våra Skyris kameror. Eller experimentera genom att ersätta teleskopets sekundärspegel med en DSLR eller astronomisk CCD-kamera med en Fastar / HyperStar linsenhet. Från din första observation och många år framöver är NexStar SE din pålitliga följeslagare.

Celestron ikoniska orangea tubdesign är uppdaterad med alla de senaste funktionerna för att ge den bästa stjärnupplevelsen för nybörjare och erfarna observatörer. Den 6" öppningen ger utmärkt ljusupptagningsförmåga. Du får en imponerande bild över månen och planeterna, tillsammans med djuprymdsobjekt som Orionnebulosan. Allt i ett kompakt format. Helautomatiskt ”GoTo”-fäste med en databas över 40 000 himlakroppar lokaliserar och spårar automatiskt objekten åt dig.

SkyAlign tekniken justerar ditt teleskop och gör dig redo att observera på några minuter. Även om du är obekant med natthimlen kan du enkelt anpassa ditt teleskop på något av de tre ljusa objekten. Unik Singel Fork design och robust stålstativ kan monteras ner i separata komponenter för enkel transport och snabb montering.

Specifikationer:

Optisk design: Schmidt-Cassegrain
Bländare (mm): 150mm (6 tums)
Brännvidd: 1500mm
Gränsmagnitud: 10
Brännvidd av okular 1 (mm): 25 mm (0.98in)
Förstoring av okular 1: 60x
Sökare: StarPointer
Star Diagonal: 1,25"
Fästtyp: Single Fork Arm Altazimuth
Stativ: Stål
Strömförsörjning: 8 AA-batterier (ingår ej)
Högsta användbara förstoring: 354x
Lägsta användbara förstoring: 21x
Upplösning (Rayleigh): 0,93 bågsekunder
Upplösning (Dawes): 0,77 bågsekunder
Ljusupptagningsförmåga (
Linjärt synfält (@ 1000 yds): 44ft (13m)
Sekundär spegelobstruktion: 2,2in (56mm)
Sekundär spegelobstruktion av diameter: 37 %
Sekundär spegelobstruktion på område: 14 %
Optikbeläggning: Starbright XLT
Längd: 16in (406 mm)
Totalvikt teleskop kit: 21lbs (9,53kg)
Svängningshastigheter: Nio svängningshastigheter
Spårningshastigheter: Sidereal, Solar och Lunar
Spårningslägen: Alt-Az, EQ North & EQ South
Lägesrutiner: SkyAlign, Auto 2-Star Align, 1-Star Align, 2-Star Align, Solar System Align
Kommunikationsportar: RS-232 kommunikationsport på handkontroll, Aux-port
Handkontroll: Dubbel linje, 16 tecken LCD med 19 fiberoptiskt bakgrundsbelysta LED-knappar
Databas: 40 000 föremål, 200 användardefinierade programerbara objekt. Förbättrad information för över 200 objekt.
Garanti: 2-års teleskop garanti

An amazing scope for demanding users at all levels!

E-post denna sida


Antal