Share |
PÅ KÖPET med detta teleskop: 2x Barlow-lins!
Denna rejäla Barlowlins (normalpris 395 kr) är bland de mest användbara tillbehören du kan köpa, oavsett vilket teleskop du har. Barlowlinsen fördubblar okularets förstoring och är därmed idealiskt för att observera planeter och månar i stor förstoring! (läs mer)

This product is currently unavailable.

Celestron NexStar 5SE GOTO-teleskop

Celestron NexStar 5SE GOTO-teleskopCelestron NexStar 5SE GOTO-teleskop

13 595 kr

Att välja teleskop

Pris inklusive moms: 13 595 kr
Lagerstatus: tillfälligt slutDenna produkt är tillfälligt slutsåld

Lämna din e-postadress så skickar vi ett meddelande när varan åter finns i lager

Celestrons orange flaggskepp, NexStar 5SE, kombinerar avancerade funktioner och utmärkt optik i ett lättanvänt system. Det är det perfekta valet som ditt första riktiga teleskop och erbjuder slående vyer till ett ekonomiskt pris.

Se universums mest Imponerande himlakroppar 5SEs fem-tums primärspegel har tillräcklig ljusupptagningsförmåga för att observera det bästa som solsystemet har att erbjuda: Saturnus ringar, molnband på Jupiter, och geografiska särdrag på ytan av månen. När det gäller djuprymdsobjekt, ta din 5SE till en mörk plats och du kommer att se hundratals stjärnor i Hercules Globular Cluster, spiralarmarna i Whirlpool Galaxy och mycket mer.

Revolutionerande Single Fork Arm Mount Vi vet det bästa teleskopet är den du använder oftast. Därför har Celestrons ingenjörer skapat NexStar SE: s unika, patenterade Singel Form Arm Mount. Den är helt portabel och gör installationen snabb och enkel. NexStar SE bryts ned i flera lätta och kompakta bitar, vilket gör det lätt att transportera, även i små fordon. Du har inga problem att få med NexStar SE till din favorit observationsplats, eller sätta upp det snabbt i din bakgård. Visst, det är vad som finns inne i fästet som verkligen räknas. Robust konstruktion från högkvalitativa komponenter ger NexStar SE den pek- och spårnings noggrannhet som krävs för att iaktta och följa dina favorit mål med ett enkelt knapptryck. Använd den medföljande NexStar + handkontroll för att hitta över 40 000 himlakroppar, eller ta en rundvandring på himlen och låt teleskopet visa dig var de bästa objekten finns för tillfället. Att justera teleskopet är enkelt och smärtfritt tack vare SkyAlign. Denna process gör anpassningen så enkelt som 1-2-3: centrera bara de tre ljusobjekten i okularet och tryck ALIGN. För ännu enklare anpassning, ta med vårt Starsense AutoAlign och din NexStar SE ansluter sig direkt!

Avancerade funktioner - låt NexStar SE växa med dig NexStar SE är kompatibel med alla högteknologiska tillbehör som avancerade användare älskar. Skicka GPS-koordinater till ditt teleskop med SkySync eller lägg till anpassade automatiska funktioner med Starsense AutoAlign. Om du vill utforska världen av astronomi är 5SE ett perfekt val. Med dess inbyggda kil kan du spåra långa exponeringar. Du kan även ta bort teleskopets sekundärspegel och ersätta den med en DSLR eller astronomisk CCD-kamera för breda vidvinklar tagna vid f/2 med en Fastar/HyperStar linsenhet. Eller om du är intresserad av att avbilda månen och planeterna, para ihop din NexStar 5SE med en av våra Skyris kameror. Ända från din första observation och många år framöver, kommer NexStar SE att bli din pålitliga följeslagare. Celestrons ikoniska orange tubdesign är uppdaterad med alla de senaste funktionerna för att ge den bästa stjärnupplevelsen för nybörjare och erfarna observatörer. 5-tums öppning ger utmärkt ljusupptagningsförmåga till ett överkomligt pris. Du får en imponerande bild över månen och planeterna, tillsammans med djuprymdsobjekt som Orionnebulosan. Allt i ett kompakt format. Helautomatiskt ”GoTo”-fäste med en databas över 40 000 himlakroppar lokaliserar och spårar automatiskt objekten åt dig. SkyAlign tekniken justerar ditt teleskop och gör dig redo att observera på några minuter. Även om du är obekant med natthimlen kan du enkelt anpassa ditt teleskop på något av de tre ljusa objekten. Unik Singel Fork design och robust stålstativ kan monteras ner i separata komponenter för enkel transport och snabb monterin

Specifikationer:

Optisk design: Schmidt-Cassegrain
Bländare (mm): 125mm (5in)
Brännvidd: 1250mm
Gränsmagnitud: 10
Brännvidd av okular 1 (mm): 25 mm
Förstoring av okular 1: 50x
Sökare: StarPointer
CD ROM: The Sky Level 1 och NexRemote
Fästtyp: Single Fork Arm Altazimuth
Stativ: Stål med inbyggd kil
Strömförsörjning: 8 AA-batterier (ingår ej)
Högsta användbara förstoring: 295x
Lägsta användbara förstoring: 18x
Upplösning (Rayleigh): 1,11 bågsekunder
Upplösning (Dawes): 0,93 bågsekunder
Ljusupptagningsförmåga (jämfört med mänskliga ögat): 329x
Skenbart synfält: 1°
Linjärt synfält (@ 1000 yds): 53ft (16m)
Sekundär spegelobstruktion: 51mmin (1295mm)
Sekundär spegelobstruktion av diameter: 40 %
Sekundär spegelobstruktion på område: 16,6 %
Optikbeläggning: Starbright XLT
Längd: 13in (330 mm)
Totalvikt teleskop kit: 8kg
Stativvikt: 4.5kg
Svängningshastigheter: Nio svängningshastigheter
Spårningshastigheter: Sidereal, Solar och Lunar
Spårningslägen: Alt-Az, EQ North & EQ South
Lägesrutiner: SkyAlign, Auto 2-Star Align, 1-Star Align, 2-Star Align, SolarSystem Align
Kommunikationsportar: RS-232 kommunikationsport på handkontroll, Aux-port, Camera Control port
Handkontroll: Dubbel linje, 16 tecken LCD med 19 fiberoptiskt bakgrundsbelysta LED-knappar
Databas: 38 181 åtkomliga föremål
Garanti: 2-års teleskop garanti

An amazing scope for demanding users at all levels!

E-post denna sida


Antal