Share |
PÅ KÖPET med detta teleskop: 2x Barlow-lins!
Denna rejäla Barlowlins (normalpris 395 kr) är bland de mest användbara tillbehören du kan köpa, oavsett vilket teleskop du har. Barlowlinsen fördubblar okularets förstoring och är därmed idealiskt för att observera planeter och månar i stor förstoring! (läs mer)
Celestron NexStar 4SE GOTO-teleskop

Celestron NexStar 4SE GOTO-teleskopCelestron NexStar 4SE GOTO-teleskop

6 950 kr

Att välja teleskop

Pris inklusive moms: 6 950 kr
Lagerstatus: I lagerCelestrons orange flaggskepp, NexStar 4SE, kombinerar avancerade funktioner och utmärkt optik i ett lättanvänt system. Det är det perfekta valet som ditt första riktiga teleskop och erbjuder slående vyer till ett bra pris.

Vår grundares vision, omgjord för 2000-talet På 1970-talet, Celestrons Schmidt-Cassegrain teleskop förde astronomi som hobby till massorna och etablerade Celestron som världens främsta teleskoptillverkare. Vår grundare, Tom Johnson, uppfann Celestrons egenutvecklade metod för framställning av Schmidt korrektionsplattor för överlägsna vyer och maximal bärbarhet. Johnson trodde på att skapa optiska instrument av hög kvalitet till ett överkomligt pris, och inspirerade en generation av amatörastronomer. Fyra decennier senare har vi förbättrat denna design genom att lägga till avancerade funktioner, samtidigt som vi följt vår grundares avsikter.

Se universums mest Imponerande himlakroppar 4SEs fyra-tums primärspegel har tillräcklig ljusupptagningsförmåga för att observera det bästa som solsystemet har att erbjuda: Saturnus ringar, molnband på Jupiter, och geografiska särdrag på ytan av månen. När det gäller djuprymdsobjekt, ta din 4SE till en mörk plats och du kommer att se hundratals stjärnor i Hercules Globular Cluster, spiralarmarna i Whirlpool Galaxy och mycket mer.

Revolutionerande Single Fork Arm Mount Vi vet det bästa teleskopet är den du använder oftast. Därför har Celestrons ingenjörer skapat NexStar SE: s unika, patenterade Singel Form Arm Mount. Den är helt portabel och gör installationen snabb och enkel. NexStar SE bryts ned i flera lätta och kompakta bitar, vilket gör det lätt att transportera, även i små fordon. Du har inga problem att få med NexStar SE till din favorit observationsplats, eller sätta upp det snabbt i din bakgård. Visst, det är vad som finns inne i fästet som verkligen räknas. Robust konstruktion från högkvalitativa komponenter ger NexStar SE den pek- och spårnings noggrannhet som krävs för att iaktta och följa dina favorit mål med ett enkelt knapptryck. Använd den medföljande NexStar + handkontroll för att hitta över 40 000 himlakroppar, eller ta en rundvandring på himlen och låt teleskopet visa dig var de bästa objekten finns för tillfället. Att justera teleskopet är enkelt och smärtfritt tack vare SkyAlign. Denna process gör anpassningen så enkelt som 1-2-3: centrera bara de tre ljusobjekten i okularet och tryck ALIGN. För ännu enklare anpassning, ta med vårt Starsense AutoAlign och din NexStar SE ansluter sig direkt!

Avancerade funktioner - låt NexStar SE växa med dig NexStar SE är kompatibel med alla högteknologiska tillbehör som avancerade användare älskar. Skicka GPS-koordinater till ditt teleskop med SkySync eller lägg till anpassade automatiska funktioner med Starsense AutoAlign. Om du vill utforska världen av astronomi är 4SE ett perfekt val. Med dess inbyggda kil kan du spåra långa exponeringar. Du kan även ta bort teleskopets sekundärspegel och ersätta den med en DSLR eller astronomisk CCD-kamera för breda vidvinklar tagna vid f/2 med en Fastar/HyperStar linsenhet. Eller om du är intresserad av att avbilda månen och planeterna, para ihop din NexStar 4SE med en av våra Skyris kameror. Ända från din första observation och många år framöver, kommer NexStar SE att bli din pålitliga följeslagare.

Celestron ikoniska orangea tubdesign är uppdaterad med alla de senaste funktionerna för att ge den bästa stjärnupplevelsen för nybörjare och erfarna observatörer. Fyra-tums öppning ger utmärkt ljusupptagningsförmåga till ett överkomligt pris. Du får en imponerande bild över månen och planeterna, tillsammans med djuprymdsobjekt som Orionnebulosan. Allt i ett kompakt format. Helautomatiskt ”GoTo”-fäste med en databas över 40 000 himlakroppar lokaliserar och spårar automatiskt objekten åt dig. SkyAlign tekniken justerar ditt teleskop och gör dig redo att observera på några minuter. Även om du är obekant med natthimlen kan du enkelt anpassa ditt teleskop på något av de tre ljusa objekten. Unik Singel Fork design och robust stålstativ kan monteras ner i separata komponenter för enkel transport och snabb montering.

Specifikationer:

Optisk design: Maksutov-Cassegrain
Bländare (mm): 102mm (4.02in)
Brännvidd: 1325mm (52in)
Gränsmagnitud: 13
Brännvidd av okular 1 (mm): 25 mm (0.98in)
Förstoring av okular 1: 53x
Sökare: StarPointer
Star Diagonal: Intern Flip-spegel för rakt igenom eller 90 betraktningsvinkel
Fästtyp: Single Fork Arm Altazimuth
Stativ: Stål med inbyggd kil
Strömförsörjning: 8-AA-batterier (ingår ej)
Högsta användbara förstoring: 241x
Lägsta användbara förstoring: 15x
Upplösning (Rayleigh): 1,37 bågsekunder
Upplösning (Dawes): 1,14 bågsekunder
Skenbart synfält: 1°
Linjärt synfält (@ 1000 yds): 53ft (16m)
Sekundär spegelobstruktion: 1.38in (35mm)
Sekundär spegelobstruktion av diameter: 34 %
Sekundär spegelobstruktion på område: 12 %
Optikbeläggning: Starbright XLT
Längd: 13.5in (343 mm)
Totalvikt teleskop kit: 11 pounds (4.99kg)
Stativvikt: 10 pounds (4.54kg) lbs (4.54kg)
Svängningshastigheter: Nio svängningshastigheter
Spårningshastigheter: Sidereal, Solar och Lunar
Spårningslägen: Alt-Az, EQ North & South EQ
Lägesrutiner: SkyAlign, Auto 2-Star Align, 1-Star Align, 2-Star Align, SolarSystem Align
Kommunikationsportar: RS-232 kommunikationsport på handkontroll, Aux-port, Camera Control port
Handkontroll: Dubbel linje, 16 tecken LCD med 19 fiberoptiskt bakgrundsbelysta LED-knappar
Databas: 38 181 åtkomliga föremål
Garanti: 2-års teleskop garanti

An amazing scope for demanding users at all levels!

E-post denna sida


Antal