Share |
Star Discovery P150i wifi GOTO Newtonteleskop

Star Discovery P150i wifi GOTO NewtonteleskopStar Discovery P150i wifi GOTO NewtonteleskopStar Discovery P150i wifi GOTO Newtonteleskop

6 995 kr

Att välja teleskop

Play video

Pris inklusive moms: 6 995 kr
Lagerstatus: SlutSKYWATCHER STAR DISCOVERY P150I WI-FI GOTO TELESKOP

Star Discovery är ett precisionsinstrument som är konstruerat för att du enkelt ska kunna hitta och njuta av natthimlens juveler såsom planeter, nebulosor, stjärnhopar, galaxer och mycket mer. Teleskopet skapar sitt eget Wifi nätverk och styrs med din mobil eller surfplatta med hjälp av Syncan appen som finns till iOS och Android, eller via planetarieprogram som t.ex. Sky Safari. Även en oerfaren astronom kan behärska dess mängd av funktioner efter ett fåtal observationstillfällen. Kombinerat med en optisk tub med riktigt stor öppning och beprövad hög kvalitet är detta fantastiska paket allt du behöver för att utforska universum så långt ögat kan nå och mycket längre!

Klicka här för en demo-film (på engelska):

Video demo of Star Discovery 150P telescope

Fördelar med Wifi styrning:

Du slipper att krångla med kablar mellan monteringen och handkontrollen. Mobilens skärm är större och lättare att läsa en den lilla LCD displayn på en typisk handkontroll. Mobilen kan automatiskt fylla i datum, tid och dina geografiska koordinater. (Kan också göras manuellt om så önskas.)

Optiska enkodrar:

En unik fördel med Star Discovery monteringen är att den är försedd med optiska enkodrar i båda axlar. Ett vanligt Goto teleskop går endast att styra via handkontrollen, manuell kontroll är inte möjligt. Star Discoverys FreedomFind teknologi använder sig av mycket precisa optiska enkodrar som gör att teleskopet kan känna av när du flyttar det för hand. Mycket smidigt när du vill prova hitta objekt själv eller bara snabbt flytta teleskopet åt annat håll utan att vänta på motorerna. En till stor fördel är att detta möjliggör att använda och flytta teleskopet utan strömförsörjning om det skulle behövas eller när strömmen tar slut mitt under observationsnatten.

Specifikationer:

150 mm (6") Newton spegelteleskop (parabolisk primärspegel)

Förstoringar (med medföljande okular): x30, x75

Högst användbara förstoring: x300

Diameter primärspegel: 150 mm

Brännvidd: 750 mm (f/5)

Medföljande Okular (1,25"): 10 mm och 25 mm

1,25 tum Rack and Pinion-fokuserare

Rödpunktsökare

Star Discovery AZ Wi-Fi GoTo datoriserad Alt-Azimuth GoTo Montering

FreedomFind teknologi med enkodrar i båda axlar

Strömförbrukning: 12 volt DC 1 Amp Strömförsörjning eller AA batterier (medföljer ej)

Stativ i rostfritt stål med tillbehörsfack

33% mer ljusintag än 130 mm

Huvudfunktioner:

Wi-Fi styrning exempelvis med Skywatchers SynScan App: Totalt 10000+ objekt, inklusive kompletta Messier, NGC, IC och SAO Kataloger. Det finns ingen övre gräns för antalet objekt i databasen om du använder andra appar.

Inställningsmetod: North-level kalibrering eller ljusaste stjärnan-kalibrering

Andra funktioner i Synscan-appen: Tonight's Best Sky Tour, identifieringsfunktion av okända objekt, fjärrstyrning via internet m.fl.

Tyst drift

Strömförbrukning: 12 V DC strömförsörjning eller AA-batterier (medföljer ej)

Superb reflector ideal for observing the solar system and deep sky!

E-post denna sida