Share |
SkyWatcher SkyHawk 114 teleskop / stjärnkikare

SkyWatcher SkyHawk 114 teleskop / stjärnkikareSkyWatcher SkyHawk 114 teleskop / stjärnkikareSkyWatcher SkyHawk 114 teleskop / stjärnkikare

2 350 kr

Att välja teleskop

Play video

Rekommenderade tillbehör
12.5mm Plossl eyepiece
 
12.5mm Plossl eyepiece
113 kr
Antares Deluxe 2x Barlow lens with T-thread
 
Antares Deluxe 2x Barlow lens with T-thread
179 kr

Pris inklusive moms: 2 350 kr
Lagerstatus: SlutKomplett teleskoppaket, perfekt för nybörjaren - nu bara 2 350 kr, med alla tillbehör du behöver för att få en flygande start som hobbyastronom!

Klicka här för en demo-film (på engelska):

Video demo of the Skyhawk 114 telescope

Produkten

Med sin stora primärspegel på hela 114 mm har SkyHawk 114 stor ljussamlande förmåga och ger skarp kontrastrik bild av alla objekt, från djuprymd till planeter och t o m vår egen måne. SkyHawk-teleskopet sitter på en s k tysk ekvatoriell montering med högutväxlade slowmotion-kontroller på såväl pol- som deklinationsaxeln (RA respektive DEC). Därutöver ingår också ett robust fullhöjds-aluminiumstativ, plus två okular (10 mm och 25 mm brännvidd) och en 2x Barlowlins som tillsammans ger dig en mycket praktisk uppsättning mellanstarka och starka förstoringar (x40,x80,x100 och x200).

Produktspecifikation, teleskop:

Primärspegel: Aluminiserat glas med kiseldioxidbeläggning

Förstoringar (med medföljande okular): x40, x80, x100, x200

Högsta möjliga användbara förstoring: x228

Primärspegel, diameter: 114 mm

Brännvidd: 1000mm (f/8,8)

Okular (1,25 tum/31,7mm): 10mm & 25mm

x2 Barlowlins

Elektronisk rödpunktssökare

EQ1 ekvatoriell montering

Fullhöjds-aluminiumstativ med tillbehörsfack

Varför är Skyhawk 114-teleskopet så bra? Inget beröm är för starkt för Skyhawk 114, tycker vi! Ett välutrustat teleskop på en väl beprövad montering som hjälper till kompensera för jordens rotation - helt oundgängligt för att kunna observera i detalj.

Tillbehören som ingår gör detta till ett perfekt nybörjarpaket. Utöver monteringen ingår också en 2x Barlowlins, som fungerar genom att fördubbla brännvidden på dina okular. Man kan säga att du får fyra okular på köpet i stället för två!

Ett riktigt suveränt paket för dig som vill komma igång med astronomi - det enda du behöver är en molnfri natt!

Vad kommer jag att kunna se?

Den stora fördelen med en spegel på hela 114 mm är förmågan att helt enkelt samla ljus och visa ofattbart avlägsna och ljussvaga galaxer och nebulosor.

Vid låg och medelstark förstoring kan du njuta av Månens urgamla, labyrintlika landskap i fantastisk detaljrikedom med alla dess kratrar och fåror. Vid starkare förstoringar kan du urskilja detaljer i enskilda kratrar. Vid stark förstoring under goda förhållanden kommer du också att kunna se detaljer på Mars yta och även dess vitfrostiga polarregioner. Och med bara 50x förstoring under goda förhållanden kommer jätteplaneten Jupiter att synas som en randig skiva - vid bara 60x förstoring blir Jupiter större än fullmånen sedd med blotta ögat! Du kommer att kunna se Jupiters fyra största månar i omlopp runt jätteplaneten - och ibland kastar någon av dem sin skugga på planetens täta molnmölje. Riktar du teleskopet mot Saturnus kommer du att kunna se planetens ringar och den ljusstarka månen Titan.

Varför ska jag köpa från Stjärnhuset Online?

SkyHawk är ett kvalitetsteleskop i varje detalj - två- eller till och med tredubbla priset vore inte för mycket - med vårt paketpris får du otroligt mycket teleskop för dina pengar. På köpet får du Stargazing with a Telescope av Robin Scagell, en trevlig, välskriven och praktisk handbok som hjälper dig att komma igång med dina observationer. Ett perfekt paket för den som är redo för astronomi på allvar!

Få en flygande start i astronomins fascinerande värld!

E-post denna sida