Share |
Celestron Astromaster LT70AZ teleskop / stjärnkikare startpaket

Celestron Astromaster LT70AZ teleskop / stjärnkikare startpaketCelestron Astromaster LT70AZ teleskop / stjärnkikare startpaket

1 550 kr

Att välja teleskop

Pris inklusive moms: 1 550 kr
Lagerstatus: Kan beställasDenna artikel har lång leveranstid.

Celestron Astromaster LT 70AZ för upptäckare i alla åldrar som är redo att låta sig fascineras av stjärnhimlen! Ett toppmodernt och snyggt teleskop, i ett komplett paket med alla tillbehör du behöver för endast 1 550 kr .

För dig som är intresserad av stjärnhimlen och vill börja med astronomi är Astromaster LT 70AZ ett idealiskt instrument för att lägga grunden till en fascinerande och ofta livslång hobby.

Vad kommer jag att kunna se med Astromaster LT 70AZ?

Använder du 20 mm-okularet som ger medelstark förstoring (45x) så kan du t ex njuta av Månens urgamla, labyrintlika landskap i fantastisk detalj med tusentals kratrar och fåror. Byt till 10 mm-okularet som ger stark förstoring (90x) för att se ännu fler detaljer i kratrarna.

Vid stark förstoring under goda förhållanden kommer du också att kunna se ytdetaljer och polregionerna på Mars. Och med 10 mm-okularet blir planeten Jupiter en randig skiva, större än fullmånen sedd med blotta ögat! Du kommer också att kunna se Jupiters fyra största månar i omlopp runt jätteplaneten. Riktar du teleskopet mot Saturnus kommer du att kunna se planetens ringar och den ljusstarka månen Titan. Inget av dessa objekt kan ses med blotta ögat! Och de är bara några av de många fantastiska objekt i och bortom vårt solsystem som kan ses med Astromaster LT 70AZ.

Specifikationer:

Optisk design: Refraktor

Objektivdiameter: 70 mm

Fokallängd: 900 mm

Fokalratio: f13

Okular 1: 20 mm

Förstoring okular 1: 45x

Okular 2: 10 mm

Förstoring okular 2: 90x

Stativhuvud: altazimut

Stativben i stål, dimension: 1,25 tum

Magnitud: 11,7

Upplösning (Rayleigh), bågsekunder: 1,99

Upplösning (Dawes), bågsekunder: 1,66

Ljussamlande förmåga (jämfört med det mänskliga ögat): 100x

Synfält, grader: 1,1°

Längd: 914 mm

Vikt: 7800 g

Garanti: 24 månader.

Ett klassiskt och ståtligt nybörjarteleskop för alla åldrar!

E-post denna sida


Antal