Share |

Välj din gratis gåva:

PÅ KÖPET handboken Field Naturalist's Library: Birds of Britain & Europe
Kanonfin fälthandbok på 160 sidor - värd 109 kronor - på köpet när du beställer denna kikare! Rikt illustrerad i färg; hjälper såväl nybörjaren som den rutinerade fågelskådaren att identifiera Europas myllrande fågelliv i såväl vildmark som kulturlandskap. (läs mer)

... eller här:

PÅ KÖPET - rengöringskit för optik, 4 delar
Detta rengöringskit i fyra delar, värt 75 kr, är perfekt för att hålla dina optiska instrument i nyskick. Innehåller luftblåsa med borste, linsdukar och rengöringsvätska. (läs mer)
Barr & Stroud Sahara 15-45 x 60 tubkikare

Barr & Stroud Sahara 15-45 x 60 tubkikareBarr & Stroud Sahara 15-45 x 60 tubkikareBarr & Stroud Sahara 15-45 x 60 tubkikare

1 295 kr

Pris inklusive moms: 1 295 kr
Lagerstatus: Kan beställasBarr & Stroud Sahara 60 mm tubkikare är precisionsoptik och portabel lättviktsdesign i skön och robust förening. Med Barr & Stroud Sahara får du hela den prestanda du kan förvänta dig från en av världens största och mest välrenommerade optiska instrumenttillverkare.

Kraftfullt zoom-okular: Sahara 60 mm är designad för seriös natur- och fågelskådning med ett 15x-45x zoom-okular som ger skarp och kristallklar bild från 15 gånger till 45 gångers förstoring både på lång och kort distans, och som är bekvämt att använda tack vare att det är monterat i 45 graders vinkel mot objektivet. Zoomintervallet på 15-45 gånger är perfekt för att användas ute på fältet - vid 15 gångers förstoring går det utmärkt att hålla kikaren i händerna vilket gör den snabb och smidig att använda när det går undan.

Sahara 60 mm tubkikare är tillverkad av ett mycket lätt polykarbonatmaterial som klätts med gummi för ljuddämpning och smidigt handhavande och som stötskydd vid normal användning. Dessutom medföljer en praktisk vadderad överdragsväska som extra skydd. Överdragsväskan får sitta kvar på kikaren vid användning - stativfästet och alla kontroller är fullt åtkomliga tack vare den smarta designen.

All optik i Sahara 60 mm tubkikare är av BaK-4-glas och fullt flerlagerbehandlad för superb kontrast och färgåtergivning.

Dessutom helt vattentät och fylld med kvävgas för att tåla många års påfrestningar. Optiken är fylld med kvävgas för att inte imma igen vid hastiga temperaturförändringar (t ex när kikaren legat i bilen en kall vinterdag).

Sahara har också ett inbyggt solskydd som också hjälper till att dämpa reflexer vid starkt solsken. Det främre linsskyddet är fäst vid kikaren och kan dessutom fästas på solskyddet då kikaren används, för att vara ur vägen.

Sahara 60 mm tubkikare kan användas med både små kompaktkameror och stora systemkameror (digital eller film). För detta behövs särskilda adapters beroende på kameramodell som INTE ingår i priset men kan köpas separat - titta under Digiscoping i menyn till vänster!

Sahara 60 mm tubkikare levereras med överdragsväska med axelrem.

Produktspecifikation:

Objektivdiameter: 60 mm

Förstoring: 15 till 45 gånger

Finish: Mörkt olivgrön gummiklädsel

Prismor: BaK4.

Synfält, bredd på 1000 meters avstånd: 30 till 19 meter

Minsta fokuseringsavstånd: 5 meter

Ögonavstånd: 15 mm till 9mm

Utgångspupill: 4 mm till 14 mm

Vikt: 930 gram

Storlek: 340 mm x 98 mm

En tubkikare med hög prestanda till ett kanonpris!

E-post denna sida


Antal