Share |
Celestron Astromaster 114EQ teleskop / stjärnkikare

Celestron Astromaster 114EQ teleskop / stjärnkikare Celestron Astromaster 114EQ teleskop / stjärnkikare Celestron Astromaster 114EQ teleskop / stjärnkikare

2 695 kr

Att välja teleskop
Rekommenderade tillbehör
Bresser Universal kameraadapter för smarta mobiler
 
Bresser Universal kameraadapter för smarta mobiler
375 kr

Pris inklusive moms: 2 695 kr
Lagerstatus: Kan beställasDenna artikel har lång leveranstid.

Komplett teleskoppaket, perfekt för nybörjaren, med alla tillbehör du behöver för att få en flygande start som hobbyastronom!

Produkten Celestron Astromaster 114EQ är ett idealiskt teleskop för dig som nyligen blivit intresserad av astronomi och vill börja utforska universums hemligheter. Med Astromaster 114EQ kan du t.ex. enkelt se månen med dess berg och kratrar, Jupiter och dess fyra största månar, Saturnus med sin ring samt grannplaneterna Venus och Mars.

Ännu längre ut i vår egen galax Vintergatan finns mängder av djuprymdsobjekt att upptäcka med teleskopet, allt från nebulosor som Orionnebulosan och Ringnebulosan till klotformiga stjärnhopar som den vackra M13 i stjärnbilden Herkules. När du sedan lämnar Vintergatan och ger dig ut i det okända hägrar Andromedagalaxen och den vackra Malströmsgalaxen (Messier 51) i stjärnbilden Jakthundarna.

Astromaster 114 EQ är ett Newtonteleskop (även kallat Newtonreflektor) med en 114 mm parabolisk spegel och 1000 mm brännvidd som är monterad i en optisk tub av metall. Monteringen är en s.k. tysk ekvatoriell montering, vilket gör teleskopet speciellt lämpligt för astronomisk användning. Teleskopet levereras med två okular som ger 50x och 100x förstoring.

Med teleskopet medföljer planetarieprogrammet ”TheSkyX – First Light Edition” som simulerar stjärnhimlen från din observationsplats med datum/tid. Programmet har en databas med 10 000 astronomiska objekt med möjlighet att skriva ut stjärnkartor för att enklare hitta på himlen. Passar både PC och Mac.

Specifikationer:

Optisk konstruktion: Newtonreflektor (500mm Newton med inbyggd korrektionslins för 2x brännvidd)

Spegeldiameter: 114 mm (4,5 tum)

Brännvidd: 1000mm

Fokalförhållande: f/8.77

Brännvidd okular 1: 20 mm, Förstoring: 50 x

Brännvidd okular 2: 10 mm, Förstoring: 100 x

Sökare: Inbyggd rödpunktsökare

Montering: CG-2 tysk ekvatoriell montering

Stativ: 1,25" stålrörsben

Högsta användbara förstoring: 269x

Gränsmagnitud: 12,8

Ljussamlande förmåga (jämfört med mänskliga ögat): 265x

Garanti: 2-års teleskopgaranti

Varför är Astromaster 114-teleskopet så bra? Inget beröm är för starkt för Astromaster 114, tycker vi! Ett välutrustat teleskop på en väl beprövad montering som hjälper till kompensera för jordens rotation - helt oundgängligt för att kunna observera i detalj.

Tillbehören som ingår gör detta till ett perfekt nybörjarpaket. Ett riktigt suveränt paket för dig som vill komma igång med astronomi - det enda du behöver är en molnfri natt!

Vad kommer jag att kunna se?

Den stora fördelen med en spegel på hela 114 mm är förmågan att helt enkelt samla ljus och visa ofattbart avlägsna och ljussvaga galaxer och nebulosor.

Vid låg och medelstark förstoring kan du njuta av Månens urgamla, labyrintlika landskap i fantastisk detaljrikedom med alla dess kratrar och fåror. Vid starkare förstoringar kan du urskilja detaljer i enskilda kratrar. Vid stark förstoring under goda förhållanden kommer du också att kunna se detaljer på Mars yta och även dess vitfrostiga polarregioner. Och med bara 50x förstoring under goda förhållanden kommer jätteplaneten Jupiter att synas som en randig skiva - vid bara 60x förstoring blir Jupiter större än fullmånen sedd med blotta ögat! Du kommer att kunna se Jupiters fyra största månar i omlopp runt jätteplaneten - och ibland kastar någon av dem sin skugga på planetens täta molnmölje. Riktar du teleskopet mot Saturnus kommer du att kunna se planetens ringar och den ljusstarka månen Titan.

Varför ska jag köpa från Stjärnhuset Online?

Astromaster 114 är ett kvalitetsteleskop i varje detalj - två- eller till och med tredubbla priset vore inte för mycket - med vårt paketpris får du otroligt mycket teleskop för dina pengar. Ett perfekt paket för den som är redo för astronomi på allvar!

Få en flygande start i astronomins fascinerande värld!

E-post denna sida


Antal