Share |

Välj din gratis gåva:

PÅ KÖPET handboken Field Naturalist's Library: Birds of Britain & Europe
Kanonfin fälthandbok på 160 sidor - värd 109 kronor - på köpet när du beställer denna kikare! Rikt illustrerad i färg; hjälper såväl nybörjaren som den rutinerade fågelskådaren att identifiera Europas myllrande fågelliv i såväl vildmark som kulturlandskap. (läs mer)

... eller här:

PÅ KÖPET - rengöringskit för optik, 4 delar
Detta rengöringskit i fyra delar, värt 75 kr, är perfekt för att hålla dina optiska instrument i nyskick. Innehåller luftblåsa med borste, linsdukar och rengöringsvätska. (läs mer)
Barr & Stroud Sahara 15-45 x 60 tubkikare & stativpaket (scope & tripod kit)

Barr & Stroud Sahara 15-45 x 60 tubkikare & stativpaket (scope & tripod kit)Barr & Stroud Sahara 15-45 x 60 tubkikare & stativpaket (scope & tripod kit)Barr & Stroud Sahara 15-45 x 60 tubkikare & stativpaket (scope & tripod kit)

1 595 kr

Pris inklusive moms: 1 595 kr
Lagerstatus: I lagerBarr & Stroud Sahara 60 mm tubkikare är precisionsoptik och portabel lättviktsdesign i skön och robust förening. Med Barr & Stroud Sahara får du hela den prestanda du kan förvänta dig från en av världens största och mest välrenommerade optiska instrumenttillverkare.

Kraftfullt zoom-okular: Sahara 60 mm är designad för seriös natur- och fågelskådning med ett 15x-45x zoom-okular som ger skarp och kristallklar bild från 15 gånger till 45 gångers förstoring både på lång och kort distans, och som är bekvämt att använda tack vare att det är monterat i 45 graders vinkel mot objektivet. Zoomintervallet på 15-45 gånger är perfekt för att användas ute på fältet - vid 15 gångers förstoring går det utmärkt att hålla kikaren i händerna vilket gör den snabb och smidig att använda när det går undan.

Sahara 60 mm tubkikare är tillverkad av ett mycket lätt polykarbonatmaterial som klätts med gummi för ljuddämpning och smidigt handhavande och som stötskydd vid normal användning. Dessutom medföljer en praktisk vadderad överdragsväska som extra skydd. Överdragsväskan får sitta kvar på kikaren vid användning - stativfästet och alla kontroller är fullt åtkomliga tack vare den smarta designen.

All optik i Sahara 60 mm tubkikare är av BaK-4-glas och fullt flerlagerbehandlad för superb kontrast och färgåtergivning.

Dessutom helt vattentät och fylld med kvävgas för att tåla många års påfrestningar. Optiken är fylld med kvävgas för att inte imma igen vid hastiga temperaturförändringar (t ex när kikaren legat i bilen en kall vinterdag).

Sahara har också ett inbyggt solskydd som också hjälper till att dämpa reflexer vid starkt solsken. Det främre linsskyddet är fäst vid kikaren och kan dessutom fästas på solskyddet då kikaren används, för att vara ur vägen.

Komplett med stativ: Det här Sahara-paketet inkluderar ett Kood 6000 fullhöjdsstativ (ordinarie pris 399 kr) som kan användas både helt utfällt (fullhöjd) och som bordsstativ. Höjden kan varieras mellan lägst 68 cm och högst 161 cm. På den lägsta höjden tar stativet ytterst liten plats vilket är en stor fördel när man observerar från fågeltorn eller annat gömställe.

Sahara 60 mm tubkikare kan användas med både små kompaktkameror, smartphonemobiler och stora systemkameror (digital eller film). För detta behövs särskilda adapters beroende på kameramodell som INTE ingår i priset men kan köpas separat - titta under Digiscoping i menyn till vänster!

Sahara 60 mm tubkikare levereras med överdragsväska med axelrem.

Produktspecifikation:

Objektivdiameter: 60 mm

Förstoring: 15 till 45 gånger

Finish: Mörkt olivgrön gummiklädsel

Prismor: BaK4.

Synfält, bredd på 1000 meters avstånd: 30 till 19 meter

Minsta fokuseringsavstånd: 5 meter

Ögonavstånd: 15 mm till 9mm

Utgångspupill: 4 mm till 14 mm

Vikt: 930 gram

Storlek: 340 mm x 98 mm

Stativ ingår: ja

BRESSER Traveler Stativ Specification:

Maximum height: 1700mm

Minimum height: 620mm

Weight: 1380g

Carrying capacity: 5 kg

High performance spotting scope kit from Barr & Stroud at a super low price!

E-post denna sida


Antal