Share |

Välj din gratis gåva:

PÅ KÖPET handboken Field Naturalist's Library: Birds of Britain & Europe
Kanonfin fälthandbok på 160 sidor - värd 109 kronor - på köpet när du beställer denna kikare! Rikt illustrerad i färg; hjälper såväl nybörjaren som den rutinerade fågelskådaren att identifiera Europas myllrande fågelliv i såväl vildmark som kulturlandskap. (läs mer)

... eller här:

PÅ KÖPET - rengöringskit för optik, 4 delar
Detta rengöringskit i fyra delar, värt 75 kr, är perfekt för att hålla dina optiska instrument i nyskick. Innehåller luftblåsa med borste, linsdukar och rengöringsvätska. (läs mer)
Helios Nirvana ED 10x42 exklusiv naturkikare

Helios Nirvana ED 10x42 exklusiv naturkikareHelios Nirvana ED 10x42 exklusiv naturkikareHelios Nirvana ED 10x42 exklusiv naturkikare

2 795 kr

Pris inklusive moms: 2 795 kr
Lagerstatus: I lagerEn kikare av mycket hög kvalitet, perfekt för dig som tar ditt intresse för djur och natur på allvar. Nu bara 2 795 kr (ordinarie pris 3 295 kr).

Vi är mycket glada att kunna erbjuda Helios exklusiva kikarsortiment här på Tradera. Nirvana ED 10x42 är en kvalitetskikare med faskorrigerade BaK4-prismor av finaste ED-glas (ED står för 'extra-low dispersion' och betyder att glaset är fritt från ojämnheter och föroreningar som orsakar ljusspridning och felaktig färgåtergivning) och flerskikts-antireflexbehandling på alla optiska ytor för skarp naturtrogen bild. Detta är en kikare som passar även den mest rutinerade och kräsne naturentusiast.

Nirvana ED 10x42 är tillverkad i en stark och elegant lättmetallegering och helt klädd i gummi; kikarhuset är fyllt med argongas vilket gör kikaren helt vattentät, med optik som inte immar igen ens i riktigt låga temperaturer. Kikaren ligger bekvämt i handen; gummiklädseln ger både skydd mot stötar och säkert och ergonomiskt grepp, och gör dessutom kikaren tyst och diskret - du slipper skrämma bort vilda djur med en gnisslande eller knakande kikare!

Fokuskontrollen är stor och lätt att justera även med vantar - med en vridning (drygt ett varv) går du snabbt och enkelt från 2 meter till oändlighet. Behändig stegvis dipoter-inställning. Okular med ögonmusslor i skonsamt gummi och högt betraktningsläge (hela 15 mm) som gör kikaren bekväm att använda både med och utan glasögon.

Nirvana ED 10x42 har fästpunkt för stativ av standardformat - för att montera kikaren på stativ krävs en extra adapter som INTE ingår i priset - kan beställas separat eller köpas hos välsorterade sport- och hobbybutiker.

Nirvana ED 10x42 levereras med väska, extrabred nackrem i neopren, regnskydd för okularen och främre linsskydd.

Detta är en utsökt kikare, vattentät och med fantastisk optik - helt enkelt det bästa sällskap du kan ha i naturen!

Produktspecifikation:

Linsdiameter: 42 mm

Förstoring: 10 gånger

Minsta fokuseringsavstånd: 2 meter

Optisk design: takkantsprismor, faskorrigerat BaK-4-glas

Fullt flerskiktsbehandlad optik (fully multi-coated, FMC)

Betraktningsläge: 15 mm

Synfält, bredd på 1000 meters avstånd: 6,5 grader

Vikt: 700 g

Nirvana ED - sensationell!

E-post denna sida


Antal