Share |

Välj din gratis gåva:

PÅ KÖPET handboken Field Naturalist's Library: Birds of Britain & Europe
Kanonfin fälthandbok på 160 sidor - värd 109 kronor - på köpet när du beställer denna kikare! Rikt illustrerad i färg; hjälper såväl nybörjaren som den rutinerade fågelskådaren att identifiera Europas myllrande fågelliv i såväl vildmark som kulturlandskap. (läs mer)

... eller här:

PÅ KÖPET - rengöringskit för optik, 4 delar
Detta rengöringskit i fyra delar, värt 75 kr, är perfekt för att hålla dina optiska instrument i nyskick. Innehåller luftblåsa med borste, linsdukar och rengöringsvätska. (läs mer)

This product is currently unavailable.

Helios Aero-ED 10x42 exklusiv allroundkikare för djur och natur

Helios Aero-ED 10x42 exklusiv allroundkikare för djur och naturHelios Aero-ED 10x42 exklusiv allroundkikare för djur och naturHelios Aero-ED 10x42 exklusiv allroundkikare för djur och natur

1 895 kr

Pris inklusive moms: 1 895 kr
Lagerstatus: tillfälligt slutDenna produkt är tillfälligt slutsåld

Lämna din e-postadress så skickar vi ett meddelande när varan åter finns i lager

Detta är en riktigt fin kikare av bästa optiska kvalitet som låter dig komma nära naturen! Nu bara 1 895 kr (ordinarie pris 2 475 kr).

Vi är mycket glada att kunna erbjuda Helios exklusiva kikarsortiment i vår nätbutik. Aero ED 10x42 är en kvalitetskikare med faskorrigerade BaK4-prismor av finaste ED-glas (ED står för 'extra-low dispersion' och betyder att glaset är fritt från ojämnheter och föroreningar som orsakar ljusspridning och felaktig färgåtergivning) och flerskikts-antireflexbehandling på alla optiska ytor för skarp naturtrogen bild. Detta är en kikare som passar både nybörjaren och mer rutinerade entusiaster.

Aero ED 10x42 är tillverkad i en stark och elegant lättmetallegering och helt klädd i gummi; kikarhuset är fyllt med kvävgas vilket gör kikaren helt vattentät, med optik som inte immar igen ens i riktigt låga temperaturer. Detta är en kikare som är både kompakt och stabil - den öppna gångjärnskonstruktionen i ryggen gör den extremt lätt för sin storlek och mycket smidig att hantera. Gummiklädseln ger både skydd mot stötar och säkert och ergonomiskt grepp, och gör dessutom kikaren tyst och diskret - du slipper skrämma bort vilda djur med en gnisslande eller knakande kikare!

Fokuskontrollen är stor och lätt att justera även med vantar. Närfokus är bara 2 meter vilket betyder att du kan betrakta t ex fjärilar och skalbaggar på riktigt nära håll. Okular med ögonmusslor i skonsamt gummi och högt betraktningsläge (hela 15,2 mm) som gör kikaren bekväm att använda både med och utan glasögon. Brett synfält (5,6 grader) för optimala naturobservationer.

Aero ED 10x42 har fästpunkt för stativ av standardformat - för att montera kikaren på stativ krävs en extra adapter som INTE ingår i priset - kan beställas separat eller köpas hos välsorterade sport- och hobbybutiker.

Aero ED 10x42 levereras med väska, extrabred nackrem i neopren, regnskydd för okularen och främre linsskydd (fästa i kikaren för att inte tappas!).

En kvalitetskikare i ursnygg design med kristallklar optik - bättre sällskap kan du inte ha i naturen!

Produktspecifikation:

Linsdiameter: 42 mm

Förstoring: 10 gånger

Minsta fokusavstånd: 2 meter

Optisk design: takkantsprismor, faskorrigerat BaK-4-glas

Fullt flerskiktsbehandlad optik (fully multi-coated, FMC)

Betraktningsläge: 15,2 mm

Synfält, bredd på 1000 meters avstånd: 97 meter/5,6 grader

Storlek (mm): 150 x 125 x 53

Vikt: 720 g

Klädsel: mörkgrönt gummi

Superb ED-prestanda!

E-post denna sida


Antal